Bugünkü Piyasalar

Eksun Gıda Halka Arza SPK'dan Onay Geldi

halka arz, eksun gıda, eksun, sinangil,

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 9 Mart haftalık bültende Eksun Gıda halka arzı için onay verdi. Eksun Gıda tarafından yayınlanan taslak izahnameye göre, oransal dağıtım şekli ile halka arz işlemi gerçekleşecek. 20.042.502 adet lot, 48,90 TL'den satılacak. Eğer şirketim tüm payları satılır ise halka arz büyüklüğü 980.078.347,8 TL olarak gerçekleşecek.

Eksun Gıda

  • Eksun Gıda, İstanbul Sanayi Odası'nın 2021 yılı Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 324. sırada yer almaktadır. Yapılan açıklamalara göre daha büyük başarı için çalışmalara ve üretmeye devam ettiklerini belirttiler.
  • 30'dan fazla ülkeye ihracat yaparak, ülke ekonomisine 30 milyon dolar üzerinde katkı sağlamaya devam ediyorlar. 
  • Sinangil markası ile glutensiz yaşam için ürünler üretiyorlar. 2006 yılından bu yana Çölyakla Yaşam Dernekleri ile sürdürdükleri iş birlikleri ile glutensiz yaşama destek veriyorlar.
  • Yaklaşık 96 bin metrekare açık ve kapalı alana sahip olan EKSUN Gıda, yıllık olarak 600.000 ton buğday kırma ve yaklaşık 42.000 ton buğday depolama kapasitesi ile organize dağıtım ağına sahip olup, Türkiye'nin lider un üreticisi konumunda yer alıyor.
  • Sahip olduğu gelirlerinin yaklaşık %25'i ihracattan oluşan Eksun Gıda; Endonezya, Filipinler ve Batı Afrika başlıca olmak üzere ihracat pazarında yer alıyor.
  • 1963 yılından günümüze kadar gıda sektöründe hizmet veren Sinangil, 1970 yılında Türkiye'nin ilk paket ununu piyasaya süren marka olarak biliniyor.


Eksun Gıda Halka Arz

halka arz, eksun gıda, eksun, sinangil,

Eksun Gıda'nın halka arz tarihi henüz belli olmayıp, taslak izahname bilgilerine göre aşağıdaki gibi gerçekleşeceği belirtiliyor:

Halka Arz Fiyatı: 48,90 ₺
Halka Arz Edilen Pay Miktarı: 20.042.502 LOT
Dağıtım Şekli: Oransal Dağıtım
Halka Arz Kodu: EKSUN
İşlem Göreceği Pazar: Yıldız Pazar

Eksun Gıda Yapı Kredi Yatırım liderliğinde halka arz olacak.



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar