Bugünkü Piyasalar

Kayseri Şeker Fabrikası Halka Arz Edilecek

Kayseri Şeker Fabrikası, Borsa İstanbul'da işlem görmek üzere Gedik Yatırım Menkul Değerler tarafından halka arz edilecek.

kayse,halka arz,kayseri şeker fabrikası,


Çıkarılmış sermayesi 600 milyon TL'den 706 milyon TL'ye ulaşacak olan Kayseri Şeker Fabrikası, 106 milyon TL nominal değerli payların halka arz edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.
Kayseri Şeker Fabrikası halka arz olurken KAYSE kodu ile talep toplamaya dahil olacak ve ''En İyi Gayret'' ve ''Sabit Fiyatla Talep Toplama'' yöntemi gerçekleşecek.


Halka Arz Olmasının Gerekçesi

  • Şeker ve yan sektörleri için verimlilik artışı
  • Kısa ve orta vade hedef ile karlılık oranlarını artırmak
  • Var olan makinelerini otomasyonu yüksek ve yenileri ile değiştirerek daha kaliteli, hızlı ve üretim maliyetini düşürerek, sektöründe lider konumda olmayı amaç edinmesi


Halka Arz Gelirlerin Kullanım Yerleri

Kayseri Şeker Fabrikası gelirlerden elde edilen nakdi %10 ile %15 aralığında AR-GE faaliyetlerinde kullanmayı planlıyor.
halka arz, kayse, kayseri şeker fabrikası,
  • Şeker pancarı tohumu ıslahı projesi
  • Üretimi Türkiye'de bulunmayan gıda katkı maddeleri için yatırım yaparak üretimi gerçekleştirmek ve giderek artan talebi karşılamak. Ufak ölçekte gerçekleştirilen üretimler ile know-how kazanılmış ve üretimleri büyük ölçeğe taşıyarak ithalatın önüne geçmenin planlanması. Bahsi geçen gıda maddeleri arasında;

                - Biyogaz
                - Kimyasal olmayan tarım ilacı                                                
                - Organomineral gübre
                - Pektin 
                - Hindiba bitkisi ile inülin yer almaktadır.

Güneş Enerji Santrali Yatırımı; Kayseri Şeker Fabrikası halka arzdan edilen gelirlerin %15 - %20'si ile güneş enerjili santral yapımı için harcanmasını planlıyor.
Modernizasyon ve Entegrasyon Yatırımları; Halka arz gelirlerinin %20 - %25'i ile modernizasyon ve entegrasyon harcaması yapmayı düşünüyor. 


 


Yorum Gönder

0 Yorumlar