Bugünkü Piyasalar

Teknik Analize Genel Bakış

Teknik analiz, fiyat ve hacim gibi piyasa istatistiklerini analiz ederek menkul kıymetleri değerlendirme yöntemidir. Geçmiş pazar eğilimlerinin ve davranışlarının gelecekteki pazar eğilimlerini ve davranışlarını tahmin edebileceği fikrine dayanmaktadır. Teknik analistler, bir hisse senedinin fiyat hareketlerindeki kalıpları, eğilimleri ve destek ve direnç seviyelerini belirlemek için çizelgeler ve çeşitli teknik göstergeler kullanır.

borsa, teknik göstergeler, teknik analiz, göreli güç endeksi (RSI),

Trend Takibi

Trend takibi, bir güvenlik fiyatının trendini belirlemeyi ve takip etmeyi içeren bir teknik analiz stratejisidir. Trend takibinin arkasındaki fikir, belirli bir yönde hareket eden bir menkul kıymetin, tersine dönme belirtileri gösterene kadar o yönde hareket etmeye devam etmesidir. Trend takipçileri, trendleri belirlemek ve bu trendlere dayalı işlemlere girmek ve çıkmak için hareketli ortalamalar, trend çizgileri ve grafik modelleri gibi çeşitli teknik göstergeler kullanır.

Momentum Hareketi

Momentum hareketi, güçlü yukarı yönlü fiyat ivmesi gösteren menkul kıymetlerin satın alınmasını ve güçlü aşağı yönlü fiyat momentumu gösteren menkul kıymetlerin satılmasını içeren bir teknik analiz stratejisidir. Momentum hareketinin arkasındaki fikir, belirli bir yönde hareket eden bir menkul kıymetin, tersine dönme belirtileri gösterene kadar bu yönde hareket etmeye devam etmesidir. Momentum hareketine dayalı yatırımcılar, bir hisse senedinin fiyat hareketlerindeki momentumu belirlemek için göreli güç endeksi (RSI), hareketli ortalamalar ve fiyat osilatörleri gibi çeşitli teknik göstergeler kullanır.

Karşıt Yatırım

Karşıt yatırım, hakim piyasa duyarlılığına aykırı menkul kıymetlerde pozisyon almayı içeren bir teknik analiz stratejisidir. Karşıt yatırımın arkasındaki fikir, piyasa bir menkul kıymet hakkında aşırı iyimser veya kötümser olduğunda, sırasıyla aşırı değerli veya düşük değerli olma eğiliminde olmasıdır. Aksine yatırımcılar, bir hisse senedinin ne zaman aşırı satıldığını veya aşırı alındığını belirlemek ve bu sinyallere dayalı olarak alım satımlara girip çıkmak için satma/alma oranları, hareketli ortalamalar ve göreli güç endeksi (RSI) gibi çeşitli teknik göstergeler kullanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar