Bugünkü Piyasalar

Borsada Düzenli Yatırım

  • Düzenli yatırım, toplu bir yatırım yapmak yerine haftalık, aylık veya üç aylık gibi düzenli aralıklarla sabit miktarda para yatırma uygulamasıdır. Düzenli yatırım, yatırımcıların bileşik getiri oluşturmanın gücünden faydalanmalarını sağlar ve piyasa oynaklığının portföyleri üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı olabilir.

bileşik getiri, dolar maliyet ortalaması, borsa uzun vade büyüme potansiyeli

  • Türkiye'de düzenli yatırım, bireysel yatırımcılar arasında popüler bir stratejidir. Birçok aracı kurum, yatırımcıların belirli hisse senetlerine veya yatırım fonlarına düzenli yatırımlar yapmalarına olanak tanıyan otomatik yatırım planları sunar. Bu planlar, düzenli yatırım yapmayı taahhüt eden yatırımcılar için genellikle indirimli ücretler ve diğer avantajlar sunar.
  • Düzenli yatırım yapmanın en önemli faydalarından biri, yatırımcıların piyasa zamanlamasının tuzaklarından kaçınmasına yardımcı olmasıdır. Piyasayı zamanlamaya çalışmak ve dipten hisse senedi alıp zirveden satmak zor ve çoğu zaman beyhude bir iş olabilir. Düzenli yatırım ise yatırımcıların portföylerini zaman içinde oluşturmalarına ve borsa uzun vade büyüme potansiyeli imkanından yararlanmalarına olanak tanır.
  • Düzenli yatırım yapmanın bir başka yararı da, yatırımcıların riski yönetmesine yardımcı olabilmesidir. Düzenli olarak sabit miktarda para yatırarak, yatırımcılar fiyatlar düşükken daha fazla hisse ve fiyatlar yüksekken daha az hisse satın alabilirler. Bu uygulama, dolar maliyeti ortalaması olarak bilinir ve bir portföy üzerindeki piyasa oynaklığının etkisini azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Son olarak, düzenli yatırım, bireysel yatırımcılar için zaman içinde zenginlik oluşturmanın uygun ve kolay bir yolu olabilir. Yatırımcılar, düzenli olarak sabit miktarda para yatırarak, kademeli olarak uzun vadeli büyüme ve gelir sağlayabilecek bir hisse senedi portföyü veya diğer yatırımlar biriktirebilir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar